Tuesday, January 1, 2013


 DEMAM KAWIN !

..Assalammualaikum..


Tahun baru dh masuk, tahun lama dh pun ditinggalkan tp "demam kawin" ni still merebak kesana kemari, dh macam bau durian, kalau dh makan 2 pergi mana2 pun bau durian still ada kn2...Bukan apa, boleh dikatakan setiap hari saya dengar cerita pasal perkahwinan ni naik seram dgrnya.haha


Tak percaya ni buktinya:

1. Kat Rumah : cakap pasal kawin
2. Dalam Facebook : bnyak status and pic org kawin
3.Bukak Blog Org: gambar kawin
4. Chat gn kawan: cerita pasal kawin [ bukan awak tau ]
5. Baca Novel : pasal rumahtangga [t'masuk dlm p'khwinan lah 2]
6. Call mak: mak bagitau pasal sepupu nk kawin and siap tnya lagi anak mak ni bila lagi??adoi..
7. Tonton youtube: pun pasal perkahwinan [tah sape2 tah, semua nk tngok]

ermm...Banyaklah kalau nk bg tau semua sampai besok pun tak habis2 tau. Jadi bg saya "Perkahwinan itu lumrah alam". kita kena terima kehadirannya..cewahhh!!

So, saya nk wish sikit lah:
Kepada kwn2 saya yg sudah berkahwin, saya ucapkan tahniah. semoga anda semua bahagia bersama yg tersayang 
dan buat yg bakal nk b'kwin ni..saya akan doakn jugak..jgn wisau ea.
[semoga segala perancangan dan usaha kamu berhasil dan diredhai illahi]


pesanan buat diri sendiri: hai apa yg ditunggu lagi g lah cari calon cepat, doa bnyak2, ALLAH pasti perkenankan [Allah kan maha mengetahui lagi maha mendengar] :D


~THE END~







2013

Salam Tahun Baru semua


Dengarlah sini anna nak bersyair:

Jiwa akan sepi tanpa Teman.
Hati akan mati tanpa Iman.
Hari ini adalah Kenyataan,
Semalam adalah Kenangan,
Esok adalah Impian.
Sucikan Hati,
Jernihkan fikiran.
Sambutlah Tahun Baru 2013 ini
dengan kesyukuran disertakan doa dan harapan
semoga segala yang dihajati bakal tercapai, Amin.

~The End~

Monday, December 31, 2012


Peringatan Buat Diriku :D

Sumber dari FB :D

just nk m'beri peringatan untuk diri saya sendiri :

Anna fauziah @ fauziah bee hidup kita ni singkat je, so ambil peluang belajar and terus belajar untuk mgecapi impian kamu
Dan sentiasalah berusaha dan berdoa untuk mempertingkatkan lagi ilmu fardhu kifayah dan ilmu fardhu ain kamu 2.

Dan benda yg paling penting yg kamu perlu ingt ialah: 
jgn lupa ALLAH, Ibu Bapa, Guru2, Pengajar2 dan Rakan2 yg selama ini berusaha menbamtu dan membimbing kamu kearah kejayaan okay..
Semoga kamu berjaya dlm hidup didunia and juga diakhirat.

~The End~